Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verfrissende Zalmsalade op Kruidige Ciabatta
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
g
zalm
▢
150
g
kwark
▢
1
limoen
▢
Peper en zout naar smaak
▢
1
kruiden ciabatta
▢
2
stuks
little gem sla
▢
Olijfolie
▢
1
rode ui
▢
Dille om te garneren
Instructies
Instructies:
Leg de zalm in een ingevette stoomovenpan met gaatjes en stoom op 75°C gedurende 8 minuten.
Laat de zalm afkoelen en meng in een kom met kwark tot een smeuïge salade.
Breng de zalmsalade op smaak met limoenrasp, peper en zout.
Bewaar tot serveren in de koelkast.
Pel de rode ui en snijd in dunne halve ringen.
Spoel af onder koud water.
Snijd mooie plakken van de kruiden ciabatta en maak de little gem sla aan met olijfolie, peper en zout.
Leg op de ciabatta plakken wat little gem sla, verdeel hierover de zalmsalade en garneer met rode ui en een takje dille
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Pinot Grigio of een Chardonnay past goed bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
230
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
14
g
|
Zout:
0.8
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Broodjes
/
Lunch
/
Salade
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Suikervrij
/
Zout arm