Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verkwikkende Brandnetelsoep met Spek en Ui
Een verrassende en gezonde soep van jonge brandnetelblaadjes, spek en ui, een traditioneel gerecht met een unieke smaak.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
2
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Zeef
Ingrediënten
▢
100
g
ontbijtspek
▢
1
liter
water
▢
300
g
jonge brandnetelblaadjes
▢
1
ui
▢
2
el
boter
▢
3
el
bloem
▢
Scheutje
melk
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Snijd het spek in kleine stukjes van ca.
5 mm.
Doe het spek in de pan met koud water en laat 2-3 uur trekken op een zacht vuur in een goed afgesloten pan.
Maak de ui schoon en snijd in stukjes van ca.
5 mm.
Was de brandnetelblaadjes grondig.
Kook de brandnetelblaadjes ca.
20 minuten gaar en wrijf ze door een zeef tot puree.
Verhit de boter in een pan en fruit het spek en de ui goudgeel.
Roer de bloem door de ui en het spek en laat lichtbruin worden.
Schenk de bouillon (het water waarin het spek is getrokken) erbij en breng al roerend aan de kook.
Roer de brandnetelpuree door het geheel.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Voeg eventueel wat melk toe.
Dien de soep heet op.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een stukje brood.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.
Opmerkingen:
Gebruik alleen jonge brandnetelblaadjes, deze zijn minder prikkelend.
Draag handschoenen bij het plukken en wassen van de brandnetels.
Brandnetelsoep is rijk aan vitaminen en mineralen.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Soep
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
/
Noort Brabant
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer