Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verse Gazpacho met Provençaalse Kruiden
Geniet van deze verfrissende gazpacho met Provençaalse kruiden, perfect voor warme zomerdagen.
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Zeef
kom
Lepel
Ingrediënten
▢
1140
g
Tasty Tom tomaten
gewassen
▢
½
L
water
▢
2
bouillonblokjes
▢
1
ui
in blokjes gesneden
▢
2
tenen
knoflook
▢
1
el
Provençaalse kruiden
▢
1
stengel
selderij
in stukken gesneden
▢
Voor de garnering:
▢
Krokante soepbolletjes
▢
Komkommer
in blokjes gesneden
▢
Kleine
gele tomaatjes
in vieren gesneden
▢
1
bosui
in ringetjes gesneden
▢
Warm stokbrood
optioneel, bij maaltijdsoep
Instructies
Breng het water met de bouillonblokjes aan de kook.
Voeg de gewassen tomaten, selderij, ui, knoflook en Provençaalse kruiden toe aan de bouillon en laat dit 20 minuten zachtjes sudderen.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een gladde soep.
Hang een zeef boven een kom en giet de soep door de zeef.
Druk met een lepel goed aan om zoveel mogelijk sap eruit te halen.
Bewaar de vaste restanten van de zeef samen met een beetje gezeefde gazpacho in een apart bakje; dit kan worden gebruikt als saus bij pasta.
Verdeel de gazpacho over 4 kommen en serveer met krokante soepbolletjes, komkommerblokjes, gele tomaatjes en ringetjes bosui.
Voor een maaltijdsoep, serveer er warm stokbrood bij.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een lichte, droge witte wijn zoals een Verdejo of een koele rosé past perfect bij gazpacho.
Voedingswaarden
Calories:
120
kcal
|
koolhydraten:
20
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Spanje
Jaargetijde:
Zomer
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Picknick