Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Verse makreel in boemboe saus, orak arik met witte rijst
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Makreel in boemboe saus
▢
2
makreel in moten gebakken
▢
Boemboe saus voor 1 makreel:
▢
3
uien
▢
handjevol
kemirienoten
▢
3
rode peper
▢
4
salamblaadjes
▢
1
sereh
▢
stukje
laos
▢
stukje
trassi
▢
1
eetlepel(s)
asem
▢
2
eetlepel(s)
koenjit
▢
Phu Quoc vissaus naar smaak
▢
trostomaten
▢
½
zakje
peteh bonen
▢
water
Orak arik, spitskool met ei
▢
1
spitskool
fijn gesneden
▢
2
teentjes
knoflook
fijn gesneden of geperst
▢
1
ui
▢
2
eieren
▢
witte peper
▢
zout
eventueel:
▢
vissaus
Instructies
Fruit de gesnipperde ui en knoflook in olie. R
oerbak de eieren hierin en voeg de gesneden kool toe.
Doe een beetje water er bij.
Blijf roeren tot de kool beetgaar is en voeg peper, zout en eventueel vissaus naar smaak toe.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
Land van herkomst
Indonesië