Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verse tomatensoep met pasta
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
kg
tomaat
▢
2
teentjes
knoflook
▢
10
takjes
basilicum
▢
4
eetlepel(s)
olijfolie
▢
3
blokjes
tuinkruidenbouillon
▢
120
g
penne pasta
▢
8
ansjovis
▢
peper
Instructies
Breng een pan met ruim water aan de kook.
Kerf de tomaatjes in en laat ze even koken, totdat de velletjes loslaten.
Pel de tomaten en snij ze in stukken.
Pel en hak de knoflook.
Was en hak de basilicum (hou 2 takjes apart voor garnering).
Verhit in een pan met dikke bodem de olie en bak de olijfolie en tomaten aan.
Voeg 1 l water, bouilonblokjes, pasta en de helft vand e basilicum toe.
Breng de soep aan de kook en laat deze afgedekt op een laag vuur ca. 10 minuten koken.
Hak de ansjovisfilets fijn en voeg op het laatst toe.
Breng op smaak met pepepr.
Garneer met de achtergehouden blaadjes basuilicum.
Notities / Tips / Wijnadvies
Tip: gebruik in plaats van ansjovis uitgebakken spekblokjes.
Wijnadvies: Club des Sommeliers Côtes du Rhône
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep