Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Verse worst met een groentestoofpot
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
2
winterwortelen
▢
4
aardappels
▢
100
gram
spek in dobbelsteentjes
▢
2
dl
pils
▢
2
eetlepels
mosterd
▢
2
theelepel
bouillonpoeder
▢
2
theelepel
gedroogde tijm
▢
zout
▢
peper
▢
3
ui
▢
½
groene kool
▢
400
gram
verse worst
Instructies
Bak de spekjes in een braadpan zachtjes uit.
Snij de verse worst in stukjes van 4 centimeter.
Pel de uien en snij ze in partjes.
Maak de wortel schoon en snij ze in plakjes.
Schep de stukjes worst door de spekjes en bak ze in 4 minuten rondom bruin.
Snij de groene kool in repen en schil de aardappelen en snij ze in stukken.
Schep de uien,aardappelen, wortelen en de kool door het vlees en bak ze 4 minuten mee.
Roer vervolgens de mosterd, tijm, bouillonpoeder en de pils erdoor.
Voeg zout en peper naar smaak toe.
Stoof het geheel in ongeveer 10 minuten met het deksel schuin op de pan zachtjes gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Heerlijk op een koude winterdag.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Vlees