Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Versgebakken Brood uit de Airfryer
Maak eenvoudig je eigen versgebakken brood met dit recept, speciaal ontworpen voor de airfryer. Perfect voor een heerlijke, zelfgemaakte smaak!
Porties:
1
brood
(inclusief rijzen en bakken)
2
uur
uur
10
minuten
min
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
Maatlepel
Bakblik (ingevet)
Spatel
Ingrediënten
▢
500
g
meel
tarwe, volkoren of spelt
▢
10
g
zout
▢
10
g
honing of suiker
▢
1
ei
▢
7
g
gist
▢
10
g
olijfolie
▢
300
ml
lauwwarm water
Instructies
Meng in een kom het lauwwarme water, gist, en honing (of suiker) en roer goed door.
Doe het meel, zout, olijfolie, en het ei in een andere kom en begin te kneden.
Voeg geleidelijk het watermengsel met de gist toe aan het meel en kneed het deeg gedurende 10 minuten tot het elastisch is.
Laat het deeg 30 minuten rusten in de kom, afgedekt met een schone theedoek.
Kneed het deeg opnieuw gedurende 7 minuten en plaats het daarna in een ingevet bakblik.
Laat het deeg in het bakblik 1 uur rijzen op een warme plek.
Verwarm de airfryer voor op 180°C.
Plaats het bakblik met het gerezen deeg op de bodem van de binnenpan van de airfryer (niet in het mandje).
Verlaag de temperatuur naar 160°C en bak het brood gedurende 30 minuten.
Haal het brood uit de airfryer en laat het afkoelen op een rooster voordat je het aansnijdt.
Voedingswaarden
Serving:
1
sneetje
|
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
3
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Basisrecept
/
Brood
Land van herkomst
Internationaal