Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Victoria Sponge
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ronde bakvorm Ø18cm
Oven
Ingrediënten
▢
100
gram
suiker
+ 1 eetlepel
▢
75
gram
bloem
gezeefde + 1 eetlepel bloem
▢
3
eieren
▢
4
eetlepels
aardbeienjam
- of abrikozenjam
▢
11/4
dl
slagroom
stijfgeslagen
▢
2
ingevette ronde bakvormen
doorsnee 18 cm
▢
Bestuif de bakvormen met een mengsel van 1 eetlepel bloem en 1 eetlepel
▢
suiker.
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Klop in een kom de eieren en 100 gr suiker schuimig.
Zet de kom op een pan met heet water en klop het mengsel dik en schuimig tot het volume is verdubbeld.
Haal de kom uit de pan en klop het mengsel nog ± 5 minuten.
Spatel in gedeelten 75 gr bloem door het eimengsel.
Schenk het deeg in de bakvormen en beweeg de vormen heen en weer tot het deeg egaal is verdeeld.
Bak beide cakes in het midden van de oven in ± 20-25 min. gaar en lichtbruin.
Haal de cakes uit de vorm en laat ze op een rooster afkoelen.
Bestrijk 1 cake met jam en slagroom en leg de andere cake erop.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Taart