Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Victoriabaarsfilet in Witte Wijnmarinade met Groenten
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
victoriabaarsfilet
▢
2
eetlepels
bloem
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
ui
in dunne ringen
▢
2
teentjes
knoflook
in dunne plakken
▢
½
winterpeen
in dunne plakken
▢
15
g
verse peterselie
fijngeknipt
▢
1
ansjovisfilet uit blik
fijngesneden
▢
250
ml
witte wijn
▢
1
laurierblad
▢
30
g
rucolasla
Instructies
Verdeel de vis in 4 gelijke stukken en dep ze droog.
Bestrooi de vis met een mespunt zout, peper en bloem.
Verhit 1 eetlepel olie in een koekenpan met antiaanbaklaag en bak de vis in 8 minuten gaar, halverwege keren.
Doe de vis in een diepe schaal.
Verwarm in dezelfde koekenpan 1 eetlepel olie en fruit de ui, knoflook en winterpeen goudbruin.
Leg de groenten op de vis en strooi de helft van de peterselie erover.
Fruit de ansjovis in de overgebleven olie in de koekenpan.
Voeg de witte wijn toe, voeg het laurierblad toe en breng het geheel aan de kook.
Laat het wijnmengsel 10 minuten koken en breng op smaak met peper.
Schenk het wijnmengsel over de vis, laat het geheel afkoelen en marineer de vis minstens 24 uur in de koelkast.
Verdeel de rucola over borden en leg de gemarineerde vis erop.
Schep de ui, knoflook en winterpeen erover.
Giet enkele eetlepels marinade over de vis.
Strooi de rest van de peterselie erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van deze verrukkelijke victoriabaarsfilet in witte wijnmarinade met groenten!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis
/
Voorgerechten