Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Vierschaft
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
vergiet
pan
mes
Ingrediënten
▢
250
gram
gekookte gele woudbonen
▢
250
gram
in ringen gesneden uien
▢
250
gram
in plakjes gesneden winterpeen
▢
250
gram
in plakken gesneden gerookt mager spek
▢
250
gram
grove gerookte worst
▢
250
gram
zure appel
▢
50
gram
reuzel of eventueel boter
▢
600
gram
geschilde in blokjes gesneden aardappels
▢
zout
▢
peper
Instructies
Was het spek met warm water.
Snijd het met een scherp mes in plakken van ongeveer een vinger breed.
Zet het spek op in 3 deciliter kokend water.
Doe vervolgens de uiringen en de stukjes wortel erbij.
Leg nadat het spek 15 minuten heeft gekookt, de worst in de pan en doe daar ook de bonen en de aardappelen in.
Strooi wat zout in de pan en voeg eventueel nog wat kooknat toe.
Zodra de inhoud van de pan kookt, draait u de warmtebron laag.
Laat alles in ongeveer 15/18 minuten gaar worden.
Schil de appels en verwijder het klokhuis.
Snijd de appels in niet te dunne schijven.
Neem de worst uit de pan. , o
Overgiet die met veel koud water waardoor het vel kan worden verwijderd.
Snijd de gevelde worst ook in plakken.
Schud de stukken appel en worst door het gerecht.
Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.
Doe vervolgens de reuzel of boter in de pan en laat het geheel voor het opdienen nog even goed warm worden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Stamppot
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Friesland