Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vietnamese Bo La Lot: Gegrild Rundvlees in Druivenbladeren
Proef de authentieke smaken van Vietnam met deze gegrilde Bo La Lot: gekruid rundvlees gewikkeld in druivenbladeren en perfect geroosterd.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
marineren
4
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote kom
aluminiumfolie
Bakrooster
Oven of barbecue
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
250
g
rundergehakt
▢
60
g
vetspek
fijngesneden
▢
2
stengels
citroengras
fijngesneden
▢
1
grote
teen knoflook
fijngehakt
▢
1
theelepel
gemalen kurkuma
▢
1
theelepel
gemalen kaneel
▢
2
theelepels
vijfkruidenpoeder
▢
1
eetlepel
palmsuikersiroop
of 1 theelepel palmsuiker of fijne rietsuiker
▢
1
theelepel
zout
▢
1
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
16
druivenbladeren
afgespoeld, indien ingemaakt op zout water
Instructies
Meng in een grote kom het gehakt met het fijngesneden vetspek, citroengras, knoflook, kurkuma, kaneel, vijfkruidenpoeder, suiker, zout en peper.
Dek de kom af en laat het mengsel enkele uren of een nacht in de koelkast marineren.
Leg een druivenblad op een schoon werkvlak.
Schep ongeveer 1 opgehoopte theelepel van het vleesmengsel op het blad, ongeveer een derde van de onderkant.
Vouw de zijkanten van het blad naar binnen en rol het strak op vanaf de onderkant tot een gesloten rolletje.
Wikkel elk rolletje in een stukje aluminiumfolie.
Plaats de rolletjes op een met keukenpapier bedekt bakrooster.
Bak de rolletjes ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven op 190 °C of leg ze op de barbecue.
Haal de rolletjes uit de oven of van de barbecue en verwijder voorzichtig het aluminiumfolie.
Serveer de rolletjes warm als voorgerecht, hapje of bijgerecht.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir, past perfect bij de kruidige smaken van dit Vietnamese gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
4
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Hapjes
/
Rundvlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Vietnam