Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vietnamese Pho met Garnalen en Verse Koriander
Een aromatische Vietnamese Pho boordevol verse groenten en garnalen. Perfect voor een lichte en gezonde maaltijd!
Porties:
2
Bereidingstijd:
45
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kookpan
Zeef
snijplank
mes
diepe borden
Ingrediënten
▢
100
gram
noodles
▢
2
blokjes
groentebouillon
▢
2
uien
gesneden
▢
150
gram
garnalen
▢
1
steranijs
▢
2
kruidnagels
▢
2
tenen
knoflook
geperst
▢
50
gram
wortels
in schijfjes
▢
100
gram
taugé
▢
½
courgette
fijn gesneden
▢
Flinke
blok gember
fijn gesneden
▢
Verse
koriander
naar smaak
▢
Beetje
munt
fijn gesneden
▢
2
zongedroogde tomaten
in stukjes gesneden (optioneel)
Instructies
Breng 1 liter water aan de kook en voeg de groentebouillonblokjes toe.
Voeg vervolgens de gesneden uien, gember, knoflook, wortels, courgette, steranijs en kruidnagels toe.
Laat de soepbasis ongeveer 30 minuten zachtjes sudderen om de smaken te laten ontwikkelen.
Verwijder de steranijs en kruidnagels uit de soep en voeg de noodles toe.
Laat de soep opnieuw opwarmen en voeg de laatste 2 minuten de garnalen toe, zodat ze net gaar worden.
Leg in diepe borden een handje taugé, wat verse koriander, munt en indien gewenst stukjes zongedroogde tomaat.
Schenk de hete soep met noodles en garnalen over de groenten in de borden.
Serveer direct met stokbrood voor een complete maaltijd.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met een droge witte wijn zoals een Riesling of een Grüner Veltliner, die goed past bij de frisse en kruidige smaken van de Pho.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
4
g
|
Zout:
3.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
Vietnam
Jaargetijde:
Herfst
Geschikt voor Dieët:
Lactosevrij
/
Pescatarian