Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vietnamese rolletjes
Porties:
20
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Ingrediënten
▢
3
el
zonnebloemolie
▢
2
teentjes
knoflook
fijngehakt
▢
2
bosuitjes
in ringetjes
▢
250
g
gehakt half-om-half
▢
1 ½
el
vloeibare honing
▢
½
tl
koekkruiden
▢
½
tl
djinten
▢
2
el
koriander
verse fijngehakt
▢
1
pak
filodeeg
diepvries, ontdooid
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Verhit in een kleine koekenpan ½ eetlepel olie en fruit hierin de knoflook en bosuitjes zachtjes 1 minuut.
Voeg het gehakt toe en bak het op een hoog vuur rul.
Roer de honing, koekkruiden, komijn en koriander erdoor.
Stoof alles nog 2 minuten.
Breng pittig op smaak met zout en peper.
Laat het gehakt iets afkoelen.
Snijd het pakket met deegvellen doormidden, zodat er 20 velletjes deeg zijn.
Spreid een lapje deeg uit en bestrijk het dun met olie.
Schep 2 cm van de onderkant een reepje gehakt.
Sla de zijkanten over de vulling en rol het deeg stevig op.
Leg de rolletjes op de bakplaat en bestrijk ze met de rest van de olie.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en bak de rolletjes in ca. 15 min. goudbruin en gaar.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer ze lauwwarm of op kamertemperatuur.
Lekker met toefjes koriander en zoete chilisaus.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hapjes
/
Rundvlees
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Vietnam