Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vis met appel
Porties:
2
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor de paling
▢
600
g
paling
gestroopte verse
▢
¼
l
water
▢
takjes
peterselie
▢
flink
zout
voor de saus
▢
2
eetlepels
boter
▢
1
eetlepel
tarwebloem
▢
1
eetlepel
kerriepoeder
mild
▢
2
kleine
uien
in ringen
▢
2
geschilde
appels
in 8 parten (granny)
▢
1
scheutje
slagroom
▢
peterselie
▢
1
tomaat
voor het bijgerecht
▢
aardappels
naar behoefte
Instructies
Snijd de paling in stukken van 7 cm en kook die in het water met zout en takjes peterselie onder het deksel in ± 20 minuten zachtjes gaar.
Verhit de boter in een lage wijde pan en bak de uisnippers daarin glazig.
Bestrooi met de kerrie.
Bak de appels 10 minuten mee.
Bestrooi met de bloem en voeg al roerend zoveel van de palingbouillon (zonder peterselie) toe dat een mooie saus ontstaat.
Laat de saus kort doorpruttelen.
Voeg dan een scheutje room toe en warm de vis onder het deksel nog even mee.
Bestrooi met fijngehakte peterselie (en versier met partjes gepelde tomaat).
Boen intussen de ongeschilde aardappelen schoon en kook ze ± 20 minuten in ruim water.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Vis
Land van herkomst
Engeland