Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Visburgers
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
g
visfilet
(kabeljauw of roodbaars)
▢
2
teentjes
knoflook
▢
peterselie
▢
basilicum
▢
2
stengels
lenteui
▢
citroen
▢
1
ei
▢
kipkruiden
▢
broodkruim
of paneermeel
Instructies
Dep de vis goed droog met keukenpapier en snijd ze in grove stukken.
Doe de vis en gepelde teentjes knoflook in de hakmachine en pureer de vis tot een gladde dikke puree.
Hak de peterselie en basilicum fijn. Snijd de lente-ui in smalle ringetjes.
Pel de knoflook.
Klop het ei los.
Schep de puree in een kom en roer er het losgeklopt ei, lente-ui, citroenrasp en kipkruiden doorheen.
Zet een bord klaar met paneermeel.
Vorm met je (vochtig gemaakte) handen vier burgers van het mengsel en druk ze aan beide kanten in het paneermeel.
Verhit een koekenpan met ruim olie en bak de visburgers op middelhoog vuur aan beide kanten goudbruin.
Notities / Tips / Wijnadvies
Smaakt heerlijk bij de
slastamppot
!
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis