Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vispakketjes op de barbecue
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Barbecue
6 stukken aluminiumfolie van 90 cm
Ingrediënten
▢
2
citroenen
▢
1
kleine
rettich
of een klein bosje in plakjes gesneden radijs
▢
olijfolie
ca. 2 eetlepels
▢
6
stukken visfilet van circa 150 g per stuk
bijv. kabeljauw, schol of wijting
▢
Japanse sojasaus
▢
peper
▢
6
lente-uitjes
Instructies
Snijd de citroenen in plakjes.
Schil de rettich.
Snijd de rettich in de lengte in plakken van 1 cm dik en circa 10 cm lang.
Scheur 6 stukken aluminiumfolie van 30 x 90 cm van de rol.
Vouw elk stuk dubbel.
Smeer het midden van elk stuk folie in met olijfolie.
Leg in het midden naast elkaar 3 rettichplakken.
Leg de visfilets op de rettich.
Besprenkel de vis met een beetje sojasaus en strooi er versgemalen peper op.
Zout is overbodig omdat de sojasaus zout is.
Leg op elk stuk vis enkele citroenplakjes en een heel lente-uitje.
Vouw nu de vispakketjes dicht: breng de langwerpige boven- en onderkant bij elkaar en vouw de randen om.
Vouw nu de zijkanten dicht en druk ze goed aan.
Vouw de zijkanten iets naar boven, zodat het pakketje op een zilveren boot lijkt.
Deze vispakketten worden, met de dichtgevouwen kant naar boven, op de barbecue gelegd.
Reken op circa 25 minuten gaartijd.
Omdat het van de hitte van het vuur afhangt hoe snel de vis gaar wordt, is het slim om één pakketje ter controle open te maken.
Dien de vis op in de folie, die op het bord wordt opengevouwen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Geef bij dit gerecht een salade van gemengde groene sla waardoor taugé is geschept.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Vis
Land van herkomst
Nederland