Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vissoep met Bladerdeeg Kerststerretjes en Verse Dille
Een hartverwarmende vissoep met winterse groenten en heerlijke krokante bladerdeegsterretjes, perfect voor het kerstmenu. Afgewerkt met verse dille voor een extra frisse smaak.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
stervormige uitsteker
pan
Bakplaat
Ingrediënten
▢
2
winterwortels
geschild
▢
2
middelgrote
preien
▢
2
stengels
bleekselderij
▢
1
ui
▢
3
tomaten
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
500
g
gemengde visfilet
in stukken
▢
2
plakjes
diepvries-bladerdeeg
ontdooid
▢
1
ei
losgeklopt
▢
Zout
▢
Versgemalen peper
▢
2
eetlepels
fijngesneden verse dille
Instructies
Snijd de winterwortels, preien, bleekselderij, ui en tomaten in kleine stukken.
Verhit de olijfolie in een pan en voeg de gesneden groenten en knoflook toe.
Bak de groenten gedurende 5 minuten, regelmatig omscheppen.
Voeg de stukken visfilet toe en schenk zoveel water bij dat de groenten en vis net onder staan.
Laat de soep op laag vuur 45 minuten zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer of in een blender tot een gladde massa.
Verwarm de oven voor op 200°C.
Steek met de stervormige uitsteker sterretjes uit het bladerdeeg.
Leg de sterretjes met tussenruimte op een natgemaakte bakplaat en bestrijk ze met losgeklopt ei.
Bak de sterretjes in het midden van de oven gedurende 5-10 minuten, totdat ze goudbruin zijn.
Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in kommen.
Garneer de soep met verse dille en serveer met de krokante bladerdeegsterretjes.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geniet van dit feestelijke voorgerecht!
Wijnadvies:
Serveer met een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Vermentino die de delicate smaken van de vissoep mooi aanvult.
Voedingswaarden
Calories:
320
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Winter
Feestdagen etc
Kerst