Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vitello tonnato tartaartje
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rond uitsteekvormpje á ca. 7 cm
Ingrediënten
▢
250
g
fricandeau
plakjes,
▢
1
blikje
tonijn in olie
netto 185 g,
▢
12
gr
verse bieslook
▢
3
eetlepels
mayonaise
▢
65
ml
crème fraîche
▢
1
eetlepel
citroensap
▢
zout
▢
versgemalen zwarte peper
▢
3
eetlepels
maïsolie
▢
½
theelepel
vloeibare honing
▢
200
g
gemengde friséesla
Instructies
Fricandeau in smalle reepjes en vervolgens in kleine stukjes snijden.
Tonijn afgieten.
In kom tonijn fijnprakken.
8 Sprietjes bieslook achterhouden, rest van bieslook boven tonijn fijnknippen.
Fricandeau, mayonaise, crème fraîche en 1/2 eetlepel citroensap door tonijn mengen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
In kommetje rest van citroensap met olie en honing tot dressing roeren.
Op smaak brengen met zout en peper.
Frisèesla over vier borden verdelen.
Dressing erover sprenkelen.
Uitsteekvormpje in midden van bord zetten.
1/4 Deel van tonijn-fricandeaumengsel in vormpje scheppen.
Goed aandrukken met theelepel en vormpje verwijderen.
Zo ook andere drie bordjes opmaken.
Garneren met sprietjes bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met roggebrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vis
/
Voorgerechten