Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vlaamse Erwtensoep met Hammetje
Deze traditionele Vlaamse erwtensoep wordt langzaam gekookt met een hammetje en verse groenten, waardoor het een heerlijk wintergerecht is vol smaak en warmte.
Porties:
4
Bereidingstijd:
3
uur
uur
15
minuten
minuten
weken
1
dag
d
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Grote kookpan
snijplank
mes
Zeef
Ingrediënten
▢
250
g
gedroogde erwten
▢
2,5
l
water
▢
1
hammetje
▢
1
prei
grof gesneden
▢
1
selderij
grof gesneden
▢
2
grote
uien
grof gesneden
▢
1
laurierblad
▢
Peper
naar smaak
▢
Zout
naar smaak
Instructies
Was de erwten en laat ze 24 uur weken in ruim water.
Reinig de prei, selderij en uien, snijd ze in grove stukken.
Doe de geweekte erwten, het hammetje, de groenten en het water in een grote pan.
Voeg het laurierblad, peper en zout toe en breng aan de kook.
Laat de soep 3 uur zachtjes sudderen op laag vuur.
Haal het hammetje uit de pan en snijd het in kleine stukjes.
Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer of zeef indien gewenst.
Voeg het gesneden vlees terug in de soep en laat nog 10 minuten zachtjes koken.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met krokante broodkorstjes of roggebrood met mosterd.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn zoals een Pinot Blanc past goed bij de hartige smaak van deze soep.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
12
g
|
Zout:
2.2
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Soep
Land van herkomst
België
Jaargetijde:
Winter