Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Vleesspiesjes met exotische saus
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
meloenbolletjeslepel,
8 houten satéstokjes,
Ingrediënten
▢
1
rode paprika
▢
1 ½
komkommer
▢
4
blaadjes
sla
▢
1
dunne
prei
▢
16
plakjes
varkensfricandeau
ca 200 g.,
▢
1 ½
dl
exotische saus
flesje, Calvé,
▢
4
eetlepels
gemalen kokos
Instructies
Paprika schoonmaken, wassen en in 16 reepjes van ca. 2 x 4 cm snijden.
Komkommers schillen, halveren en met eetlepel zaadjes eruit scheppen.
Uit komkommer met meloenbolletjeslepel 24 bolletjes steken.
Sla wassen, uitslaan, nerven eruit scheuren en halveren.
Prei schoonmaken, wassen en in ringetjes snijden.
Fricandeauplakjes op aanrecht uitspreiden en besmeren met helft van saus.
Bestrooien met kokos.
Telkens 2 fricandeauplakjes op elkaar leggen.
Slablaadjes erop leggen. Oprollen en rolletjes aan
zijkanten indien nodig bijsnijden.
Met scherp mes halveren.
Achtereenvolgens aan spiesjes steken: komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje, komkommerbolletje, vleesrolletje, paprikareepje en komkommerbolletje.
Op dezelfde manier andere 7 spiesjes maken.
Rest van saus over vier bordjes verdelen.
Spiesjes erin leggen.
Bestrooien met prei.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Voorgerechten