Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Volkoren penne met kappertjes
Snel te maken / AllerHande jubileumnummer 2003
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
300
g
volkoren penne
pasta, zak à 500 g
▢
2
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
3
eetlepel(s)
olijfolie
▢
1
blikje
Ansjovis filets
▢
2
blikjes
tonijn
uitgelekt
▢
grofgemalen zwarte peper
▢
6
trostomaten
, in plakjes
▢
4
eetlepel(s)
kappertjes
Instructies
In pan met ruim water en zout penne in 6-8 minuten beetgaar koken.
In koekenpan op laag vuur knoflook in 1 eetlepel olie 1 minuut zachtjes bakken.
Knoflook uit pan op schoteltje scheppen.
Ansjovisfilets met aanhangende olie in koekenpan leggen en 1-2 minuten verwarmen (ansjovis 'smelt' dan).
Tonijn in koekenpan doen, met vork loshalen en nog 2 minuten meewarmen.
Knoflook erdoor scheppen en tonijnsaus pittig op smaak brengen met peper.
In kom tomaten mengen met rest van olie en zout en peper naar smaak.
Pasta laten uitlekken en met kappertjes door tonijnsaus mengen.
Pasta verdelen over vier warme borden.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met tomatensalade.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Pasta
/
Vis
Land van herkomst
Italië