Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Voorgerecht van woudbonen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Prikkers
Ingrediënten
▢
200
gram
woudboontjes
▢
8
mantisgarnalen of langoustines of gamba’s
ontdaan van pantser op een stukje staart na
▢
4
plakken droge ham
bijvoorbeeld Parmaham, in de lengte doormidden gesneden
▢
1
grote
en rijpe tomaat
waar de pitjes zijn uitgehaald
▢
5
takjes rozemarijn
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
eetlepel(s)
platte peterselie
fijn gehakt
▢
olijfolie
▢
zou
▢
zwarte peper
vers gemalen
Instructies
Was de woudboontjes
Zet de boontjes een nacht te voren in de week in een liter water.
Kook de woudboontjes (net onder watemet een beetje olie gaar.
Houd het water net tegen de kook aan.
Als de boontjes boven het water uitkomen, een beetje water toevoegen.
Giet de boontjes af als ze gaar zijn.
Bewaar een beker van het kookvocht.
Wikkel de ham om de gambalijfjes en prik ze vast.
Bak in wat olie de gamba’s met 1 takje rozemarijn en de geplette knoflook kort aan weerszijden.
Zodra ze wat kleur krijgen, de knoflook en de rozemarijn verwijderen.
Voeg de tomaatblokjes en de woudboontjes erbij en ook zoveel kookvocht als nodig is om een smeuïge substantie te krijgen.
Verwarm en breng op smaak met zou en versgemalen zwarte peper.
Voeg tenslotte de peterselie en een beetje olie toe.
Serveer direct daarna, met een takje rozemarijn
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland