Schil de asperges met een aspergeschiller van vlak onder de punt naar beneden.
Snijd de houtachtige uiteinden (ca.
3 cm) af.
Breng in een pan ¼ liter water, witte wijn, bouillonblokje en olie aan de kook.
Voeg de asperges, tijm en de helft van de bieslook toe.
Kook de asperges in 10 minuten beetgaar.
Haal de pan van het vuur en laat de asperges afkoelen in het kookvocht.
Laat ze minimaal 1 uur marineren.
Kook het ei hard in een steelpan, laat het afkoelen en hak het fijn.
Breng de asperges opnieuw kort aan de kook.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze goed uitlekken.
Leg de asperges op een platte schaal.
Garneer met het gehakte ei en de resterende bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer deze asperges met een romige aardappelpuree en een frisse groene salade voor een uitgebalanceerd gerecht.Wijnadvies:Een frisse Riesling of Pinot Blanc past perfect bij dit gerecht, omdat de wijn de subtiele smaak van de asperges aanvult.