Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Voorjaarssalade met Asperges
Frisse voorjaarssalade met witte en groene asperges, peultjes en waterkers. Heerlijk als vegetarisch gerecht of met lamsham of zalm.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
0.4
bos
lente-ui
▢
0.8
bos
waterkers
▢
100
gram
molsla of frisee
▢
200
gram
groene asperges
in stukjes gesneden
▢
60
gram
erwten
▢
600
gram
witte asperges
in kleine stukjes, geblancheerd
▢
80
gram
peultjes
▢
80
ml
Hellmann's Dressing Classic
Instructies
Kook de witte asperges, peultjes en erwten beetgaar.
Spoel ze koud, laat ze uitlekken en meng ze.
Snijd de lente-ui in fijne reepjes.
Was en droog de krulsla en waterkers.
Garneer de salade met lente-ui.
Serveer de dressing apart of meng met de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de salade als vegetarisch gerecht of met dungesneden lamsham of gegrilde zalm.
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met groene kruiden tonen die goed past bij de asperges en waterkers.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de frisse smaken van de salade complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Pasen