Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Voorjaarssalade met Asperges
Frisse voorjaarssalade met witte en groene asperges, peultjes en waterkers. Heerlijk als vegetarisch gerecht of met lamsham of zalm.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Ingrediënten
▢
0.4
bos
lente-ui
▢
0.8
bos
waterkers
▢
100
gram
molsla of frisee
▢
200
gram
groene asperges
in stukjes gesneden
▢
60
gram
erwten
▢
600
gram
witte asperges
in kleine stukjes, geblancheerd
▢
80
gram
peultjes
▢
80
ml
Hellmann's Dressing Classic
Instructies
Kook de witte asperges, peultjes en erwten beetgaar.
Spoel ze koud, laat ze uitlekken en meng ze.
Snijd de lente-ui in fijne reepjes.
Was en droog de krulsla en waterkers.
Garneer de salade met lente-ui.
Serveer de dressing apart of meng met de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer de salade als vegetarisch gerecht of met dungesneden lamsham of gegrilde zalm.
Wijnadvies:
Sauvignon Blanc: Een frisse witte wijn met groene kruiden tonen die goed past bij de asperges en waterkers.
Pinot Grigio: Een lichte, droge witte wijn die de frisse smaken van de salade complementeert.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Asperges
/
Groenten
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Lente
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Pasen