Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Voorjaarsstamppot van Zoete Aardappel en Raapstelen
Deze lichte en smaakvolle stamppot combineert de zoete smaak van zoete aardappel met de frisheid van raapstelen, perfect voor een snel en gezond voorjaarsgerecht.
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
zoete aardappel
geschild
▢
2
bossen raapstelen
grof gesneden en gewassen
▢
1
tot 1
5 dl melk
▢
50
gram
roomboter
▢
Versgemalen peper & zout
Instructies
Snijd de zoete aardappels in vier gelijke stukken en stoom ze gaar op 100°C gedurende 18-22 minuten.
Hoe kleiner de stukken, hoe korter de tijd nodig is.
Verwarm intussen de melk (en eventueel de boter) in een dichte stoomovenpan (0,6 dl).
Doe de gare zoete aardappels in een dichte bak of stoomovenpan.
Stamp de zoete aardappels grof en meng ze met de warme melk (en boter indien gebruikt).
Voeg de grof gesneden raapstelen toe aan de zoete aardappelpuree en breng op smaak met versgemalen witte peper en eventueel wat zout.
Serveer de voorjaarsstamppot van zoete aardappel en raapstelen met een scheutje olijfolie eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Stamppot
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
/
Vegetarisch