Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wâldebeantsjes truffels
Met dit recept won Anneke Bontekoe in 2007 de wâldbeantsjes-receptenwedstrijd.
Porties:
15
truffels
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
50
gram
Giele Wâldbeantsjes
▢
45
gram
gedroogde abrikozen
▢
45
gram
verse hazelnoten
zonder dop
▢
100
gram
pure kookchocolade
▢
15
gram
slagroom
▢
1
theelepel
suiker
▢
snufje
zout
Instructies
Kook de woudboontjes in ruim water met een snufje zout gaar.
Laat de Wâldbeantsjes afkoelen.
Maal ze met de staafmixer.
Hak de gedroogde abrikozen in kleine stukjes.
Rooster de hazelnoten in de oven (elektrische oven: 14 minuten op stand 4 ).
Laat de hazelnoten afkoelen.
Pel het vlies eraf en hak de hazelnoten fijn.
Klop de slagroom iets op met 1 theelepel suiker.
Verwarm de kookchocolade au bain marie.
Doe de gemalen Wâldbeantsjes, de abrikozenstukjes en de geroosterde hazelnootstukjes op een diep bord.
Meng het geheel onder toevoeging van de slagroom.
Vorm er 15 balletjes van.
Haal deze voorzichtig door de gesmolten chocolade
Laat de Wâldbeantsje-truffels afkoelen.
Leg de truffels ongeveer een uur in de koelkast
Serveer de Wâlbeantsje-truffels koud.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Voorgerechten
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland