Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Walnootcake
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Cakevorm
mixer
Oven
Pannetje
Ingrediënten
▢
125
gr
zachte boter
▢
125
gr
suiker
▢
3
eieren
▢
250
gr
bloem
▢
½
dl
melk
▢
150
gr
walnoten
▢
1
sinaasappel
schil er van
▢
1
tl
bakpoeder
Siroop:
▢
½
dl
water
▢
3
el
citroensap
▢
250
gr
suiker
Instructies
Verwarm de oven voor op 175°C (hetelucht 160°C).
Roer de boter met de suiker romig en lichtgeel van kleur.
Klop de eieren 1 voor 1 door het botermengsel.
Voeg onder voortdurend kloppen met een mixer of garde de gezeefde bloem en de melk bij het boter/eimengsel.
Roer de (grof) gemalen walnoten, geraspte sinaasappelschil, bakpoeder en zout door het beslag.
Doe het beslag in een beboterde cakevorm en bak de cake ongeveer 45 minuten tot hij lichtbruin en gaar is.
Uit de vorm halen en af laten koelen.
Suikersiroop:
Doe het water met het citroensap en de suiker in een pannetje en breng alles onder voortdurend roeren aan de kook.
Laat het mengsel op vrij hoog vuur ongeveer 5 minuten koken.
Schenk de warme suikersiroop over de walnootcake en laat alles afkoelen.
Snij de cake in niet al te dunne plakken.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
/
Noten