Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Walnootdriehoekjes
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
bakblik
Oven
Koelkast
Ingrediënten
▢
1½
dl
water
▢
125
gr
suiker
▢
200
gr
walnoten
▢
75
gr
paneermeel
▢
1
tl
kaneel
▢
1
eierdooier
▢
12
plakjes
bladerdeeg
▢
100
gr
boter
▢
1½
dl
water
▢
250
gr
suiker
▢
75
gr
honing
Instructies
Doe het water met de suiker in een pan en breng alles aan de kook.
Laat het ongeveer 5 minuten op vrij hoog vuur koken.
Laat de suikersiroop enigszins afkoelen.
Roer de gemalen walnoten, paneermeel, kaneel en eierdooier door het stroopje.
Laat het (roomboter) bladerdeeg ontdooien en rol het op een met bloem bestoven werkblad uit met een deegroller.
Verdeel het bladerdeeg in vierkantjes van ongeveer 10x10 cm.
Verdeel de walnootvulling over de velletjes bladerdeeg (randje van 1 cm vrijlaten). Vouw het deeg over de vulling zodat driehoekjes ontstaan.
Zet de deegranden met wat water op elkaar vast.
Leg de gevulde driehoekjes op een beboterd bakblik en bestrijk ze met gesmolten boter.
Bak de walnootdriehoekjes 25 minuten in een op 175°C (hetelucht 160°C) voorverwarmde oven tot ze mooi bruin zijn.
Laat de driehoekjes afkoelen.
Siroop:
Doe het water met de suiker en de honing in een pannetje en breng alles aan de kook.
Laat het mengsel op vrij hoog vuur ongeveer 5 minuten doorkoken.
Schenk de warme siroop over de walnootdriehoekjes en zet minimaal 2 uur in de koelkast.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Koek
/
Noten