Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Walnoten cake met suikerstroop uit Joegoslavie
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
250
gram
suiker
▢
1½
deciliter
water
▢
1
lepel
citroensap
▢
1
lepel
oranjebloesemwater
▢
250
gram
bladerdeeg
▢
2
eetlepel
boter
▢
175
gram
walnoot
▢
4
lepels
suiker
▢
1
theelepel
kaneel
Instructies
Maak een stroop van suiker in 1 1/2 dl heet water en kook het in tot 3 dl.
Voeg citroensap en oranjebloesemwater toe en zet in de koelkast.
Neem 125 g heel dun bladerdeeg, doe op een bakblik en strijk er gesmolten boter op.
Schep hierop een mengsel van gehakte walnoten, vruchtensuiker en kaneel.
Doe er weer 125 g heel dun bladerdeeg over, bestrijk met gesmolten boter, snij in, bak in een matig hete oven 1/2 uur, dan 1/4 uur in een hete oven.
Direct uit de oven met de ijskoude stroop begieten, af laten koelen en aansnijden.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Cake
Land van herkomst
Balkan
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch