Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Walnotenmuffins uit de Airfryer
Porties:
3
Bereidingstijd:
29
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
muffinvormpjes
airfryer
Ingrediënten
▢
40
g
boter
of zuivelvrije boter
▢
40
g
fijne kristalsuiker
▢
3
eetlepels
gehakte walnoten
plus extra voor de topping (naar wens)
▢
½
banaan
geprakt
▢
4
eetlepels
bloem
glutenvrij indien nodig
▢
3
eetlepels
havermout
glutenvrij indien nodig
▢
1
eetlepel
pompoenpitten
▢
½
theelepel
bakpoeder
▢
1
eetlepel
volle melk
of zuivelvrije melk, naar wens
Instructies
Klop de boter en suiker in een kom licht en luchtig.
Voeg vervolgens de gehakte walnoten en geprakte banaan toe en meng goed.
Meng in een aparte kom de bloem, havermout, pompoenpitten en bakpoeder.
Voeg deze droge ingrediënten toe aan het bananenmengsel en meng grof met een spatel.
Voeg indien nodig een beetje melk toe als het beslag te dik is.
Vet zes kleine muffinvormpjes in en vul elk vormpje tot ongeveer driekwart met beslag.
Verdeel naar wens extra walnoten over de bovenkant.
Stel de airfryer in op 160°C en de timer op 10 minuten.
Bak de muffins en laat ze daarna 10 minuten afkoelen.
Haal ze uit de vormpjes en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte dessertwijn zoals een Moscato d'Asti past goed bij de zoete smaak van deze muffins.
Voedingswaarden
Calories:
160
kcal
|
koolhydraten:
14
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
10
g
|
Zout:
0.1
g
|
Sugar:
7
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Airfryer
/
Cupcakes / Muffins
/
Noten
/
Snack
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch