Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Walnotentaart met Ahornsiroop
Een heerlijke walnotentaart met een krokante korst en een smeuïge vulling van gehakte walnoten en ahornsiroop, perfect voor de feestdagen.
Porties:
10
Bereidingstijd:
1
uur
uur
31
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ronde taartvorm (24 cm, ingevet)
Ingrediënten
▢
250
g
bloem
▢
¼
theelepel
zout
▢
125
g
koude boter
in blokjes
▢
375
g
gedopte walnoten
▢
5
eieren
▢
125
g
bruine basterdsuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
¼
theelepel
zout
▢
100
g
ahornsiroop
of maple syrup
▢
50
g
zachte boter
▢
Geraspte schil van 1 citroen of sinaasappel
Instructies
Zeef de bloem en zout boven een kom.
Snijd de koude boter er met twee messen doorheen tot er een kruimelig mengsel ontstaat.
Voeg 3-5 eetlepels koud water toe en kneed het deeg snel met één hand tot een samenhangend deeg.
Rol de deegbal in plasticfolie en laat deze 30 minuten rusten in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Houd 200 g mooie halve walnoten apart en hak de rest in stukjes.
Rol het deeg uit tot een ronde lap van 30 cm en bekleed de taartvorm ermee.
Klop 4 eieren los met bruine suiker, vanillesuiker, zout en ahornsiroop.
Roer de boter en citroenrasp erdoor tot een smeuïg mengsel en voeg de gehakte walnoten toe.
Schenk het mengsel in de taartvorm en schik de halve walnoten erbovenop.
Bestrijk de taart met 1 losgeklopt ei.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 60 minuten lichtbruin en gaar.
Laat de taart afkoelen op een rooster voordat je hem serveert.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer deze walnotentaart met een dessertwijn zoals een Sauternes of een zoete Riesling, die goed past bij de rijke, nootachtige smaken van de taart.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
35
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
0.6
g
|
Sugar:
22
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Noten
/
Taart
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst