Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Walnotentaart met Ahornsiroop en Krokante Korst
Een heerlijke walnotentaart met de rijke smaak van ahornsiroop en een knapperige korst, perfect voor elke gelegenheid.
Porties:
10
personen
Bereidingstijd:
1
uur
uur
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Ronde taartvorm Ø 24 cm (ingevet)
Mengkom
deegroller
Garde
rasp
Bakpapier
Ingrediënten
▢
250
gram
bloem
▢
¼
theelepel
zout
▢
125
gram
koude boter
in blokjes
▢
3-5
eetlepels
koud water
▢
375
gram
walnoten
▢
5
eieren
▢
125
gram
bruine basterdsuiker
▢
1
zakje
vanillesuiker
▢
¼
theelepel
zout
▢
100
gram
ahornsiroop
▢
50
gram
zachte boter
▢
Schil van 1 citroen of sinaasappel
geraspt
Instructies
Zeef de bloem in een mengkom en voeg het zout toe.
Snijd de koude boter er met twee messen doorheen.
Voeg 3-5 eetlepels koud water toe en kneed het snel tot een samenhangend deeg.
Wikkel de deegbal in plasticfolie en laat 30 minuten rusten in de koelkast.
Houd 200 gram mooie halve walnoten apart en hak de rest fijn.
Verwarm de oven voor op 160°C.
Rol het deeg uit tot een ronde lap van ongeveer 30 cm en bekleed hiermee de ingevette taartvorm.
Klop 4 eieren los met de bruine basterdsuiker, vanillesuiker, zout en ahornsiroop.
Roer de zachte boter en geraspte citroen- of sinaasappelschil erdoor tot een glad mengsel.
Voeg de fijngehakte walnoten toe en schenk het mengsel op de deegbodem.
Verdeel de apart gehouden halve walnoten over de vulling en bestrijk de taart met het losgeklopte ei.
Bak de taart in het midden van de oven gedurende 60 minuten, tot hij lichtbruin en stevig is.
Laat de taart afkoelen op een rooster en serveer op kamertemperatuur.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met een toefje slagroom of een bolletje vanille-ijs voor extra verwennerij.
Wijnadvies:
Een dessertwijn zoals een Sauternes of een lichtzoete Riesling past perfect bij de rijke smaken van deze walnotentaart.
Voedingswaarden
Calories:
420
kcal
|
koolhydraten:
38
g
|
Protein:
9
g
|
Vet:
27
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Noten
/
Taart
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden