Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Kleiner
Normaal
Groter
Warkumer skiere ielsop
Palingsoep uit Workum
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
soepterrine
Ingrediënten
▢
300
gram
paling
▢
60
gram
boter
▢
bloem
▢
zout
▢
peper
▢
salie
▢
100
gram
peterselie
kervel en zuring
▢
1
liter
bouillon of water
▢
schijfjes citroen
▢
2
beschuiten
▢
1
ei
Instructies
Snijd de schoongemaakte paling in vingerlange moten.
Droog ze goed af.
Rol ze door bloem met wat zout.
Fruit ze dan met flink boeter in een koekenpan rbuin.
Leg ze apart.
Hak vervolgens de soepgroenten zeer fijn en smoor ze in een hoge pan, eveneens met wat boter.
Voeg er bouillon of water bij, enige schijfjes citroen, een beetje fijngewreven salie en peper en wat beschuitkruim.
Laat het gaar koken.
Roer er vóór het opdienen de gefruite paling met de bruine boter door.
Maak de soep af met zout en eventueel wat kruiderijen.
Klop een ei in een voorverwarmde soepterrien met een paar lepels soep en giet de soep er al roerend bij.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Soep
/
Vis
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland