Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Warme brie met druiven en walnoten
Heerlijke warme brie met druiven, walnoten en een frisse eikenbladsalade, een elegant voorgerecht of lichte maaltijd.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grill
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
azijn
▢
½
krop
eikenbladsla
▢
1
mespuntje
mosterd
▢
3
eetlepels
olie
▢
250
gram
niet te rijpe brie
▢
1
klein
trosje druiven
▢
12
walnoten
Instructies
Snijd de brie in 12 dunne plakjes en leg ze in waaiervorm op borden.
Halveer en ontpit de druiven.
Leg 2 halve druiven op elk plakje brie.
Maak de sla schoon en pluk de blaadjes.
Meng olie, azijn en mosterd tot een dressing en meng met de sla.
Zet de borden onder een hete grill tot de kaas smelt en de druiven warm zijn.
Leg een plukje sla op elk bord en een halve walnoot op elk plakje kaas.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met geroosterd brood of toast.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, of een lichte rode wijn, zoals Pinot Noir.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Kaas
/
Noten
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden