Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Warme Italiaanse aardappelsalade
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Oven
Ingrediënten
▢
1
kg
vastkokende aardappelen
▢
1
deciliter
olijfolie
▢
grofgemalen
zeezout
▢
1
rode ui
▢
50
g
zwarte olijven zonder pit
▢
6
zongedroogde tomaten op olie
▢
1
eetlepel
kappertjes
▢
4
eetlepel
gehakte peterselie
vers of diepvries
▢
1
eetlepel
balsamicoazijn
▢
versgemalen peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Schil de aardappelen en snijd ze in vieren of in grotere blokken.
Leg ze op een bakblik, giet er 2 eetlepels olijfolie over en bestrooi ze met zeezout.
Bak ze 25 minuten of tot ze gaar zijn in het midden van de oven, keer ze een paar keer om.
Pel de ui en snipper deze.
Halveer de olijven of snijd ze in plakjes.
Snijd de tomaten in reepjes.
Meng de ui, olijven, tomaten, kappertjes, peterselie, balsamicoazijn, zout, peper en de rest van de olijfolie.
Schep de warme aardappelen door deze dressing.
Serveer de salade lauwwarm met ciabattabrood en partjes citroen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Variatietip:
De balsamicoazijn kan worden vervangen door rodewijnazijn en het zeezout door gewoon keukenzout.
Wijnadvies:
Soave, Orvieto, een Müller-Thurgau uit Duitsland of een Luxemburgse Rivaner (9-11°C).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch