Hieronder een aantal recepten hoe je je water een smaakje kan geven.
Appels en passievruchten
Ingrediënten
3appels
2passievruchten
Water
Instructions
Schil 3 appels en snijd ze in stukjes.
Meng de appelstukjes in een blender.
Doe er het vruchtvlees van twee passievruchten bij. Leng het aan met water naar smaak.
Notities / Tips / Wijnadvies
Granaatappel en watermeloen
Ingrediënten 300 gram watermeloen 100 gram granaatappelpitten Water Bereiding Mix 300 gram watermeloen en 50 gram granaatappelpitten in een blender. Giet het sap in een karaf, gooi er nog eens 50 gram granaatappelpitten in (houd ze nu heel) en leng het aan met water.
Gember, limoen, citroengras, munt
Ingrediënten 60 gram gember 1 stengel citroengras 2 limoenen Munt Honing (0,5 eetlepel) Bereiding Laat een paar schijfjes gember (60 gram) en 1 stengel citroengras 5 minuten koken in een liter water. Laat het mengsel afkoelen. Pers twee limoenen uit en voeg het sap toe. Roer er een paar takjes munt en wat limoenschijfjes door. En een beetje honing. Drink het wel dezelfde dag nog op, want de limoenschil geeft gauw een bittere smaak.
Bosbessen en appel
Ingrediënten 150 gram bosbessen 1 appel Water Bereiding Meng 150 gram bosbessen en een appel in een blender en leng dit aan met water.
Mango, ananas en limoen (geen water met smaak maar een sapje)
Ingrediënten ½ ananas ½ mango 1 limoen Water Bereiding Mix een halve ananas en een halve mango in de blender. Pers een limoen en voeg het sap toe aan de rest. Vervolgens kun je het aanlengen tot het de gewenste frisheid heeft.