Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
personen
Kleiner
Normaal
Groter
Waterkerssalade met avocado
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
limoensap
▢
½
eetlepel
Zaanse mosterd
▢
2
eetlepels
zure room
▢
1
uitgeperst teentje
knoflook
▢
2
sneetjes
witbrood
oud
▢
6
eetlepels
olijfolie
hete
▢
1
bakje
rode kerstomaatjes
▢
1
avocado
▢
16
Ansjovis filets
▢
waterkers
▢
avocado
▢
tomaat
▢
ansjovis
▢
peper
mag best wel wat op
Instructies
Klop een dressing van 1 eetlepel limoensap, ½ eetlepel Zaanse mosterd, 2 eetlepels zure room, 1 uitgeperst teentje knoflook en ruim peper.
Snijd de korstjes van 2 sneetjes oud witbrood, snijd de sneetjes in stukjes en bak die in 6 eetlepels hete olijfolie goudbruin.
Was de blaadjes van 1 bosje waterkers en laat ze goed uitlekken.
Was 1 bakje rode kerstomaatjes en halveer ze.
Schil en halveer 1 avocado en snijd het vruchtvlees in parten.
Snijd 16 ansjovisfilets uit olie in reepjes.
Leg de waterkers, avocado, tomaat en ansjovis en een schaal en schenk de dressing erover.
Garneer met de croûtons.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis