Maak de groenten schoon en snijd de prei, wortels en selderij in dunne reepjes (julienne).
Breng ½ liter water aan de kook met de groenten, uien, kruidenbosje, zout en peper.
Laat 15 minuten zachtjes stoven.
Voeg de boter toe en roer goed door.
Snijd de kalkoen in 12 tot 24 stukken, verwijder het vel en kruid met zout, peper en dragon.
Leg de kalkoenstukken in de bouillon en voeg indien nodig extra water en het bouillonblokje toe.
Laat de kalkoen op laag vuur met deksel 20 tot 30 minuten sudderen tot het vlees mals is.
Haal de kalkoenstukken en groenten met een schuimspaan uit de pan en houd ze warm.
Giet 4 dl van de bouillon in een kleine pan en verwarm op laag vuur.
Klop de eierdooiers los met de room en voeg dit mengsel al roerend toe om de saus te binden.
Laat niet koken.
Voeg het citroensap toe en roer er de gehakte peterselie door.
Serveer de kalkoen en groenten in een diepe schaal en giet de saus erover.
Serveer met gekookte aardappelen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Garneer met extra gehakte peterselie en serveer met een knapperig stuk stokbrood.Wijnadvies:Een fruitige rosé of een lichte rode Bordeaux past uitstekend bij dit gerecht.