Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Waterzooi van Parelhoen met Zuring en Cantharellen
Een feestelijk gerecht met sappige parelhoenfilets, verse groenten en een romige saus van zuring en cantharellen. Deze waterzooi is een perfect hoofdgerecht voor een bijzondere gelegenheid.
Porties:
10
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grote pan
Koekenpan
Zeef
soepterrine
Ingrediënten
▢
Boter
om te bakken
▢
6
sjalotten
fijn gesneden
▢
2
dl
witte wijn
▢
2
potten gevogeltefond
400 ml elk
▢
6
preien
alleen het wit, in stukjes
▢
1
liter
slagroom
▢
10
parelhoenfilets
▢
1 ½
liter
kippenbouillon
van blokjes
▢
Zout naar smaak
▢
Peper naar smaak
▢
250
g
haricots verts
▢
250
g
worteltjes
▢
250
g
peultjes
▢
250
g
geschrapte krieltjes
▢
500
g
cantharellen of andere paddenstoelen
▢
200
g
zuring
of spinazie
▢
Fijngehakte kervel
Instructies
Smelt boter in een grote pan en bak de sjalotjes gedurende 3 minuten.
Voeg de witte wijn en gevogeltefond toe en laat het geheel inkoken tot bijna al het vocht is verdampt.
Voeg de prei en slagroom toe en laat zachtjes inkoken tot een dikke saus.
Kruid de parelhoenfilets met zout en peper en pocheer ze gedurende 10 minuten in de kippenbouillon.
Zeef de saus en houd deze warm.
Kook de groenten (haricots verts, worteltjes, peultjes) beetgaar in ruim kokend water gedurende 5 minuten en kook de krieltjes gaar.
Bak de cantharellen gedurende 5 minuten in boter.
Snijd de parelhoenfilets in plakjes.
Plaats alle ingrediënten in een verwarmde soepterrine.
Roer de zuring door de warme saus en schenk de saus over de ingrediënten in de terrine.
Garneer met fijngehakte kervel en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier past perfect bij de romige saus en de rijke smaken van de parelhoen en cantharellen.
Voedingswaarden
Calories:
550
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
35
g
|
Zout:
2
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Herfst
/
Lente
/
Winter
/
Zomer
Feestdagen etc
Kerst