Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wattala Uru Mas Badun
Badun met varkensvlees
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
varkenslapjes
in blokjes van 2 cm
▢
50
gram
rode uitjes
fijngesneden
▢
2
teentjes
knoflook
fijngesneden
▢
2½
cm
gemberwortel
zeer fijngehakte
▢
1
stengel
sereh
of 1 theelepel serehpoeder
▢
3
kerrieblaadjes
▢
1
pijpje kaneel
▢
1
dessertlepel
wijnazijn
▢
½
kopje
kokosmelk
of aangemaakte santen
▢
2
eetlepels
kerriepoeder
heet Sri Lankaans
▢
zout
naar smaak
Instructies
Voeg alle ingrediënten, behalve de kokosmelk samen in een pan en kook al
roerend tot het vlees bijna gaar is.
Voeg, als het geheel tijdens het koken te droog wordt, 1/2 kopje water toe.
Voeg dan de kokosmelk toe en laat het 10 minuten sudderen.
Haal dan het vlees uit de pan en bak het in verhitte boter mooi bruin.
Doe het vlees terug in de curry en laat het gerecht sudderen tot de curry vrij droog en stevig is.
Serveer de curry warm tot heet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Sri Lanka