Verwarm de melk in een steelpan met 50 gram zeer fijne kristalsuiker.
Roer tot de suiker is opgelost en breng aan de kook.
Neem de pan van het vuur en roer de hazelnoten, boter en de helft van de rum door de melk.
Laat de vulling afkoelen en daarna in de koelkast opstijven.
Verwarm de oven voor op 175 ºC / gasstand 2-3.
Zeef de bloem in een kom, vermeng met de overgebleven suiker en wrijf de boter erdoor.
Voeg de geraspte citroenschil, de resterende rum en het ei toe.
Kneed het kort door.
Verpak het deeg in bakpapier en leg het 30 minuten in de koelkast.
Rol het deeg uit tot een 3 mm dikke lap en snijd er vierkantjes van 5x5 cm uit.
Zet in het midden van elk stukje 2 theelepels koude notenvulling.
Vouw elke punt over de vulling heen naar het midden toe en druk ze op elkaar.
Bestrijk de pakketjes met eiwit en bestrooi ze met kristalsuiker.
Bak de pakketjes 20 minuten.
Neem ze uit de oven en zet ze op een rooster.
Bewaar de koekjes maximaal 5 dagen in een goed gesloten trommel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip: Serveer de buideltjes met een kopje koffie of een lekker glas warme melk. Ze zijn ook perfect voor feestjes of als traktatie bij de thee.Wijnadvies: Combineer met een lichte, frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc.