Voorbereiden van de escalopes: Snijd de konijnefilets in dunne plakjes (escalopes) en bestrooi met zout, peper en een beetje bloem.
Paneren: Klop 1 ei los met 1 theelepel water.
Haal de plakjes vlees eerst door het losgeklopte ei en vervolgens door vers broodkruim.
Koken van eieren: Kook 2 eieren 7 minuten hard, hak ze fijn en zet apart.
Bakken van de escalopes: Verhit de boter in een pan en bak de plakjes vlees 6 minuten goudbruin, halverwege keren.
Leg ze op een schaal.
Bereiden van de saus: Schenk het meeste bakvet uit de pan.
Voeg de ansjovis met 2 eetlepels water toe en laat zachtjes smelten.
Voeg kappertjes, het gekookte ei en peterselie toe en kook kort door.
Roer de crème fraîche erdoor.
Serveren: Serveer de vleesfilets op een bedje van sla met de saus erover geschept.
Garneer met aalbessen.
Serveer met verse pasta.
Notities / Tips / Wijnadvies
WijnadviesEen lichte, frisse Grüner Veltliner uit Oostenrijk past perfect bij dit gerecht, met zijn kruiden- en citrusachtige tonen die mooi harmoniëren met de rijke smaken van de saus.