Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wildbouillon
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
diepe pan
Oven
Zeef
Ingrediënten
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
kleine
ui
▢
250
gram
wildpoulet
▢
2
groentebouillon blokjes
▢
4
plakjes
rauwe wildham
▢
200
gram
gemengde paddestoelen
▢
2
el
grof gehakte peterselie
▢
4
el
zoete sherry of 2 el balsamicoazijn
Instructies
Pel en snijd de knoflook en het uitje in stukjes.
Leg het vlees in een diepe pan.
Voeg 1 ½ l koud water toe en breng het aan de kook.
Schep het schuim eraf.
Roer de knoflook, ui en de bouillonblokjes erdoor.
Zet het vuur heel laag en laat de bouillon 4 uur zachtjes trekken.
Verwarm ondertussen de oven voor op 120°C.
Leg de plakjes ham naast elkaar op een velletje bakpapier op een rooster en laat ze in de hete oven in 30-40 minuten drogen en knapperig worden.
Maak de paddenstoelen schoon en hak ze grof.
Zeef de bouillon boven een andere pan.
Haal het vlees uit de zeef en snijd het in kleine stukjes. (Rest van de ui en knoflook in de zeef wordt verder niet meer gebruikt.)
Breng 5 minuten voor het eten de bouillon aan de kook.
Voeg de sherry of balsamico azijn, het in stukjes gesneden vlees en de paddenstoelen toe en verwarm de bouillon nog een paar minuten op een laag vuur.
Voeg naar smaak peper en zout toe.
Schep de soep in de kommen, strooi de peterselie erover en leg de krokante wildham erbij.
Notities / Tips / Wijnadvies
In plaats van het wildpoulet kan rundpoulet gebruikt worden. Je kunt de ham vervangen door dun gesneden gerookte eendenborstfilet.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bouillon
/
Soep
/
Voorgerechten
/
Wild