Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wilde spinazie met mager spek en croûtons
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
sneetjes
witbrood
oud
▢
500
gram
spinazie
wilde
▢
2
vleestomaten
▢
7
eetlepels
olijfolie
▢
1
theelepel
ketoembar
▢
4
eieren
▢
100
gram
spek
mager / in plakjes
▢
3
takjes
dragon
de blaadjes er van
▢
peper
▢
zout
Instructies
Ontkorst het brood en scheur de sneetjes in stukjes.
Laat de gewassen spinazie goed uitlekken of droog ze in een slacentrifuge.
Verwijder de zaadjes uit de tomaten en snijd het vruchtvlees in blokjes.
Verhit 6 eetlepels olie met de ketoembar in een wok of ruime braadpan en
bak de broodblokjes omscheppend goudbruin en knapperig.
Neem ze met een schuimspaan uit de pan en laat ze op keukenpapier
uitlekken.
Klop de eieren los en bak ze, roerend met een vork, rul.
Neem het ei uit de pan en houd het warm.
Verhit de rest van de olie en bak het spek met de spinazie en de dragon al
omscheppend 3 minuten op hoog vuur.
Verdeel de groente, de tomaat, het ei en de croûtons over 4 borden en
bestrooi met ruim peper en wat zout.
Lekker met grof bruin brood
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Varkensvlees