Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Wildernis Spiesjes met Honing-Mosterdsaus
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
25
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
grillpan
satépennen
Steelpan
Ingrediënten
▢
1
hazenrugfilet
▢
1
hertenbiefstuk
▢
1
struisvogelbiefstuk
▢
1
zakje
stoneleeks
8 stuks
▢
2
eetlepels
Zaanse mosterd
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
½
eetlepel
vloeibare honing
▢
125
ml
slagroom
▢
versgemalen zwarte peper
▢
zeezout
Instructies
Snijd de onderkant van de stoneleeks af.
Snijd 2 stoneleeks in dunne schuine ringen voor garnering, en de rest in stukjes van ca. 3 cm.
Snijd de biefstukjes elk in 8 blokjes.
Rijg de blokjes vlees om en om aan de satépennen.
Verhit 1 eetlepel olie in een steelpan, fruit de stoneleek ca. 1 minuut zachtjes.
Schenk de slagroom erbij, roer de mosterd en honing erdoor.
Breng het slagroommengsel aan de kook en houd het daarna op laag vuur warm.
Verhit de grillpan tot gloeiend heet.
Bestrijk het vlees met de rest van de olie en bestrooi met zout en peper.
Grill het vlees in 3-4 minuten rondom bruin en van binnen rosé.
Leg de spiesjes op borden en schenk de saus ernaast.
Garneer met de ringetjes stoneleeks.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een goede rode wijn, zoals een Pinot Noir of Merlot, past uitstekend bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
450
kcal
|
koolhydraten:
5
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1.2
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Barbecue
/
Hoofdgerechten
/
Voorgerechten
/
Wild
Land van herkomst
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Lactosevrij
/
Natriumarm
/
Notenvrij
/
Suikervrij
Feestdagen etc
Kerst