Een luxe wildpaté gevuld met truffels, ganzenlever en een vleugje cognac. Dit verfijnde gerecht is perfect als voorgerecht voor de feestdagen en zal je gasten zeker imponeren.
Haal enkele stukjes vlees eruit om te gebruiken als vulling voor de paté en maal de rest van het vlees met het spek door de vleesmolen.
Roer de truffels en de eierdooiers door het gemalen vleesmengsel.
Maak een deeg van bloem, in stukjes gesneden boter, eierdooiers, 5 eetlepels ijskoud water en wat zout.
Kneed het deeg snel tot een stevige bal en zet het 1 uur koel weg.
Rol 2/3 van het deeg uit tot een lap van 42 x 26 cm (1/2 cm dik) en bekleed hiermee een patévorm die is bekleed met aluminiumfolie en ingesmeerd met boter.
Rol de rest van het deeg uit tot een lap van 26 x 12 cm (1/2 cm dik).
Leg de helft van de patévulling in de vorm, gevolgd door de achtergehouden stukjes vlees en de ganzenlever.
Schep daarop de rest van de vulling.
Zet de deegwand goed rechtop, bestrijk de bovenkant met water en leg de andere deeglap erop als een deksel.
Steek 2 gaatjes uit het deksel en maak "schoorsteentjes" van aluminiumfolie om de damp te laten ontsnappen.
Roer de room door de eierdooier en bestrijk het deeg ermee.
Bak de paté eerst 10 minuten in een voorverwarmde oven op 275°C.
Dek de paté af met aluminiumfolie en bak nog eens 35 minuten op 200°C tot de paté gaar is.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een volle rode wijn zoals een Bordeaux of een Côtes du Rhône, die goed past bij de rijke smaken van het wild en de truffels.