Snijd het rundvlees in kleine stukjes en leg het in 2 liter water.
Laat 1 uur koken.
Schil de wortelen, uien en prei en snijd ze in dunne reepjes (julienne).
Voeg de gesneden groenten en boter toe aan de pan.
Stoof de doperwten 5 minuten in een aparte pan en voeg ze toe aan de soep.
Los het vleesextract op in water en voeg toe aan de soep.
Doe het laurierblad, de peterseliewortel, peper en zout erbij en laat 50 minuten sudderen.
Schil de aardappelen, snijd ze in dobbelstenen en voeg ze toe aan de soep.
Laat nog 20 minuten koken.
Verwijder het laurierblad en de peterseliewortel.
Roer de room erdoor en garneer met pluisjes kervel.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met vers brood en een scheutje extra room voor een romige toets.Wijnadvies:Een lichte rode wijn zoals Pinot Noir past goed bij deze soep.