Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witlof Fritters
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Frituurpan
Ingrediënten
▢
3
struikjes
witlof
▢
100
g
bloem
▢
1
middelgrote
eierdooier
▢
Zout
▢
Peper
▢
Olie om te frituren
Instructies
Was de witlof, maak ze schoon en dep ze droog.
Haal de blaadjes één voor één los.
Verhit de frituurolie tot ongeveer 170 °C.
Zeef de bloem boven een kom.
Voeg de eierdooier en ongeveer 100 ml koud water toe aan de bloem en klop tot een vrij stevig beslag.
Breng op smaak met zout en peper.
Wentel de witlofblaadjes één voor één door het beslag en frituur ze in porties in ongeveer 4 minuten goudbruin.
Laat de witlof fritters uitlekken op keukenpapier en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze witlof fritters zijn heerlijk met een dipsaus van (verse) kaas en gaan goed samen met een lichte witte wijn zoals een Pinot Grigio.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
24
g
|
Protein:
5
g
|
Vet:
7
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Snack
/
Voorgerechten
Land van herkomst
België
/
Nederland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch