Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witlof omwikkeld met Bacon
Porties:
4
personen
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
braadslede
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
8
struikjes
witlof
▢
3
eetlepels
boter
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
1
eetlepel
suiker
▢
150
gram
bakbacon
in plakjes
▢
4
laurierblaadjes
Instructies
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 170°C.
Snijd de stronkjes uit de witlof en halveer de witlof in de lengte.
Vet een braadslede in met 1 eetlepel boter.
Leg de witlof erin.
Schenk 1 cm kokend water, citroensap en suiker in de braadslede.
Dek af met aluminiumfolie.
Bak de witlof in de oven gedurende 10 minuten zachtjes.
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 240°C.
Wikkel plakjes bacon om de witlof, steek een blaadje laurier eronder en leg ze in de braadslede.
Bedek de puntjes van de witlof met aluminiumfolie.
Verdeel de rest van de boter in vlokken over de witlof.
Bak in de oven gedurende nog eens 20 minuten, tot de witlof gaar is en de bacon knapperig.
Verwijder voor het serveren de laurierblaadjes.
Schik de witlof op een schaal en garneer met peterselie.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Deze gebakken witlof met bacon gaat goed samen met een lichte rode wijn, zoals een Pinot Noir of een Beaujolais.
Voedingswaarden
Calories:
215
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
8
g
|
Vet:
16
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Groenten
/
Varkensvlees
Geschikt voor Dieët:
Glutenvrij
/
Tarwevrij
Feestdagen etc
Kerst