Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Witlof-Puree met Rode Mul en Mosterdsaus
Dit gerecht combineert de aardse smaak van witlof-puree met de delicate smaak van rode mul en de pittigheid van mosterdsaus, waardoor het een heerlijke en verfijnde maaltijd is.
Porties:
4
Bereidingstijd:
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
rode mul filets
▢
1
eetlepel
zout opgelost in 0
5 liter water
▢
Boter
▢
1,5
kg
aardappels
in stukken gesneden
▢
700
gram
witlof
kern verwijderd en gesneden
▢
½
bosje
peterselie
▢
50
gram
boter
▢
1
dl
melk
▢
Peper & zout
Voor de saus:
▢
1
eetlepel
bloem
▢
1
eetlepel
boter
▢
3
eetlepels
mosterd
▢
2,5
dl
kippenbouillon
▢
1
dl
slagroom
Instructies
Leg de mulfilets in het gezouten water en laat ze ongeveer 3 uur weken.
Dit helpt bij het mooi bakken van de vis.
Kook de aardappelen gaar, giet ze af en stamp ze met de boter en melk tot een gladde puree.
Meng de witlof en peterselie erdoor en breng op smaak met zout en peper.
Maak een roux van boter en bloem in een pan.
Voeg de mosterd toe en giet langzaam de kippenbouillon erbij terwijl je blijft roeren.
Laat de saus binden.
Haal van het vuur en meng de slagroom erdoor.
Dep de mulfilets droog.
Smelt boter met olie in een bakpan.
Bak de mul eerst op de huid en vervolgens de andere kant.
Bestrooi met zout en peper na het bakken.
Serveer de stamppot in een warm bord met behulp van een serveerring.
Plaats een stukje vis bovenop de stamppot en giet er wat saus overheen.
Garneer met een takje dille.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
650
kcal
|
koolhydraten:
55
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
3.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Stamppot
/
Vis
Land van herkomst
Nederland